1. červen byl pro naše žáky posledním letošním školním dnem. Pro šest z nich to bylo však v něčem jiné. Po roce jsme se opět sešli v tělocvičně naší školy, abychom se rozloučili s vycházejícími žáky. Každý rok se jako ostatní žáci těšili na nastávající prázdniny, avšak tento rok věděli, že tomu tak je naposledy. Rozloučení se základní školou je velkou událostí pro všechny žáky posledního ročníku, protože přechod na novou školu znamená víc než jen změnu třídy. Na jednu stranu se studenti těší na novou kapitolu svého života. Na druhou stranu vzpomínají na spoustu krásných chvil ze školních let na základní škole. Žáci se loučí po mnoha letech, co se potkávali každý den na chodbách, třídách, společných akcích nebo na společném obědě ve školní jídelně. Roky plynuly a spousta zážitků, co zažili na výletech, ale především ve třídě, zůstanou už jen v jejich vzpomínkách. Rozloučili se s ostatními spolužáky, učiteli a pracovníky školy. Přichystali pro ně krásné občerstvení, představili školy a obory, které si pro další etapu vybrali a poděkovali jim za energii a podporu, kterou jim věnovali. Zazněl proslov paní ředitelky Pavlíny Frdlíkové, a ke svým žákům promluvila třídní učitelka Simona Nováková, která s nimi zavzpomínala na léta jejich povinné školní docházky. S žáky ZŠS se rozloučila třídní učitelka paní Zuzana Fojtíková. Na závěr se všichni žáci chytili za ramena a jako jedna velká parta zazpívali svou třídní písničku Pár přátel stačí mít.

Pro mnohé z nich bylo těžké se rozloučit a ukápla i nějaká ta slzička, ale i přesto ví, že něco krásného končí, aby mohlo něco ještě krásnějšího začít. Na dalších školách si najdou nové kamarády a budou na tuto třídu vzpomínat v dobrém a ponesou si ji ve svých srdcích. Opouštějí základku jako skoro dospělí lidé. Mají své názory a představy o budoucím životě.

Tak milí absolventi, ať se vám v dalším životě daří a ať uplatníte všechno to, co jsme se vám snažili předat. Všichni vám přejeme mnoho úspěchů při dalším studiu, ať se vám všechno splní a jste po celý život šťastní a spokojení.

Zapsala: Simona Nováková