V pátek 27. září 2024 se devět našich žáků zúčastnilo 15. ročníku Krajské olympiády speciálních škol v lehké atletice, která se konala na sportovním stadionu v Uherském Hradišti. Po slavnostním zahájení byli všichni závodníci rozděleni do několika věkových kategorií a na jednotlivých stanovištích měřili své síly v běhu na 60 metrů, skoku dalekém a hodu kriketovým míčkem. Naši sportovci si i tentokrát vedli velmi dobře a z olympiády si kromě spousty hezkých zážitků dovezli hned 12 medailí.

 A jak se o tyto medaile podělili? Jakub Solich získal stříbrnou medaili za 2. místo v hodu kriketovým míčkem, Adam Novosád bronzovou medaili za 3. místo v téže disciplíně, Markéta Tomečková získala dvě stříbrné medaile za 2. místo v běhu na 60 m a ve skoku do dálky a Gabriel Rafaj získal stříbrnou a bronzovou medaili za druhé a třetí místo ve skoku do dálky a běhu na 60m.

Co se týká počtu získaných medailí, nejúspěšnějšími sportovci naší školy se v kategorii dorostenců a dorostenek stali Marek Razým a Julie Brázdilová, kteří se na medailových pozicích umístili v každé ze tří závodních disciplín. Julie získala stříbrnou medaili za hod kriketovým míčkem a dvě bronzové medaile za skok do dálky a běh na 60 m, Marek potom dvě stříbrné medaile za běh na 60 m a hod kriketovým míčkem a také bronzovou medaili za 3. místo ve skoku dalekém.

Všem oceněným žákům k jejich umístění ze srdce blahopřejeme, ostatním bychom rádi poděkovali nejen za bojovnost, ale také za příkladné chování během celé akce a už teď se těšíme, že podobných úspěchů dosáhneme s našimi sportovci i v příštím roce. 

Zapsal Mgr. L. Žižlavský