Náš výšlap na Hostýn byl opravdu skvělý zážitek plný příjemné atmosféry a krásné přírody. Cesta začala ve vlaku z Otrokovic do Bystřice pod Hostýnem, kde jsme se všichni sešli a připravili na nadcházející túru. Už během cesty vlakem panovala dobrá nálada a bylo vidět, že se všichni těšíme na to, co nás čeká.

Po příjezdu do Bystřice pod Hostýnem jsme se vydali na pěší cestu na Hostýn. Cesta vedla krásnou přírodou, a i když to občas bylo trochu náročné, výhledy a vzájemná podpora nám dodávaly energii. Každý krok byl příležitostí k odpočinku a k obdivování okolní krajiny.

Na vrcholu Hostýna jsme si odpočinuli a odměnili se šálkem kávy a různými dobrotami, které byly k dostání. Bylo to zasloužené občerstvení po náročnějším výstupu a skvěle jsme si ho užili. Prohlédli jsme si také okolní památky, jako je bazilika Nanebevzetí Panny Marie, což bylo velmi inspirativní.

Po příjemné pauze jsme se vydali na cestu dolů, která už byla méně náročná. Všichni jsme byli v dobré náladě, sdíleli své dojmy a těšili se na další společné zážitky. Po návratu do Bystřice jsme nasedli na vlak zpět do Otrokovic a během jízdy jsme ještě naposledy sdíleli své dojmy z dnešního dne.

Celkově to byl velmi příjemný a obohacující den. Bylo skvělé vidět, jak si žáci navzájem pomáhají a podporují se. Výlety jako tento jsou nejen o fyzické aktivitě, ale také o poznávání,  posilování vztahů a vytváření společných vzpomínek. Už teď se těšíme na další dobrodružství!

 

Zapsala: Milena Hebnarová