Ráda bych se s vámi podělila o zážitek, který vzbudil velký zájem mezi žáky naší školy – kosmický zážitkový stan. Tento projekt nám přinesl nádech vesmíru a umožnil nám objevovat tajemství planet a hvězd přímo v srdci naší školy.

Vstup do vesmíru

Kosmický stan byl umístěn v jedné ze specializovaných učeben. Uvnitř stanu probíhal zážitkový program různých náročností podle typu žáků, kteří byli právě uvnitř. Měli možnost se dozvědět nejen o planetách naší sluneční soustavy, ale také o hvězdách, galaxiích a celém vesmíru. Atmosféra byla plná nadšení. Zaujaly ukázky pohybů planet i krátká tematická pohádka, která těm nejmenším pomohla lépe pochopit, jak vesmír funguje.

Pohybové hry s planetami

Po prohlídce kosmického stanu následovaly ve školní tělocvičně pohybové hry. Uprostřed byl umístěn velký žlutý míč, symbolizující Slunce, kolem kterého se točila celá akce. Žáci dostali malé planety, se kterými obíhali pomyslné Slunce. Všichni se smáli a užívali si pocit, že se na chvíli ocitli v roli planet obíhajících kolem své hvězdy.

Kosmický zážitkový stan a pohybové hry byly skvělým způsobem, jak propojit vzdělávání a zábavu. Žáci si odnesli nejen nové poznatky o vesmíru, ale také vzpomínky na nezapomenutelný vesmírný den.

Na závěr bych ráda poděkovala všem pedagogům a hlavně organizátorům této akce, kteří nám prostřednictvím šablon OP JAK, díky kterým byla celá akce financována, umožnili projekt zrealizovat.

Zapsala: Mgr. Kristýna Olexová